13 додатків, які корисно мати журналіст(к)ам у гаджеті

Робота журналістів і журналісток передбачає мультизадачність: знаходити нові теми, шукати й перевіряти інформацію, записувати інтерв’ю і проводити зйомки. А зараз це все ще й потрібно робити дуже оперативно. Власне у цьому і можуть допомогти мобільні застосунки. Які з них варто мати у своїх смартфонах журналіст(к)ам?

Тексти й документи

Drafts ⏤ проста програма, яка за допомогою зручного інтерфейсу дозволяє дуже швидко записувати думки. Має функцію диктування й можливість  витягувати текст із PDF-файлу. Усі записи можна організувати відповідно до категорій, а неактуальні нотатки переносити в архів, не втрачаючи їх при цьому.
Платформи: iOS і Android
Вартість: базова версія безкоштовна, преміум ⏤ 1,99$ на місяць/19,99$ на рік

Bear ⏤ додаток, що підходить для всього: від коротких нотаток до розгорнутих есе і статей. Він допоможе організувати матеріали за допомогою теґів. Можна створювати нумеровані списки та виділяти їх кольорами, а також  завантажувати фото й відео з телефона. Перевагою є збереження конфіденційності за допомогою кодування нотаток. Оснащений функцією синхронізації нотаток для всіх ваших Mac, iPad, iPhone й Apple Watch.
Платформи: iOS
Вартість: базова версія безкоштовна, преміум ⏤ 1,49$ на місяць/14,99$ на рік

CamScanner ⏤ мобільний застосунок, основні функції якого скан та збереження документів у форматах PDF, JPG, Word і TXT. Також у ньому можна сканувати розгорнуту книгу, ID-картку й навіть зацифрувати власний підпис. Однією з переваг є нелімітоване завантаження PDF-файлів, створення паролю для конфіденційних документів і 10 Гб хмарного сховища.
Платформи: iOS та Android
Вартість: базова версія безкоштовна, преміум акаунт ⏤ від 3,99$ за місяць/39,99$ за рік


Фото 

Snapseed ⏤ застосунок для редагування фото з десятками інструментів і можливістю скасування будь-якої дії. Зредагувати та змінити фон, підвести фото в один тон, додати текст і вибрати шрифт ⏤ усе це допоможе зробити Snapseed.
Платформи: iOS та Android
Вартість: безкоштовно

Canva ⏤ чудовий помічник у створенні шаблонів не тільки для фото, але й відео. Тут можна знайти варіанти дизайну історій-анонсів для соціальних мереж, а також безліч зручних і красивих макетів для фотоколажів.
Платформи: iOS та Android
Вартість: базова версія безкоштовна, преміум ⏤ 10,99$ за місяць/101,99$ за рік


Відео 

Quick ⏤ розроблений засновниками GoPro застосунок перетворює ваші відеоролики на якісний і креативний контент. Усе, що вам треба зробити, — це імпортувати матеріали. Застосунок автоматично застосовує ефекти та переходи, дозволяє обрізати та змінювати швидкість окремих відрізків. Також у Quick можна створювати презентації та додавати до відео музику з бібліотеки.
Платформи: iOS і Android
Вартість: базова версія безкоштовна, преміум ⏤ 1,99$ за місяць/9,99$ за рік

VN Video Editor ⏤ зручний застосунок для монтажу відео. З ним ви можете редагувати, а також імпортувати матеріали без водяних знаків абсолютно безкоштовно. Також є змога додавати свою музику у відео, створювати субтитри за власним баченням і зберігати відео в чернетки. Підтримується поширення кліпів у Instagram, YouTube, Facebook, Twitter, Tik Tok.
Платформи: iOS, Android, Windows
Вартість: безкоштовно


Інтерв’ю

Cogi ⏤ програма для нотаток і запису голосу, яка дозволяє додавати зображення, гештеґи та текстові нотатки просто під час запису інтерв’ю. Достатньо одного кліку для виділення важливих частин запису. Також підійде для запису під час робочих зборів, майстер-класів, лекцій та інших тривалих заходів, де записувати авдіо краще вибірково.
Платформи: iOS та Android
Вартість: безкоштовно

Speechy ⏤ проста у використанні програма для диктування у реальному часі, заснована на новітньому штучному інтелекті та потужному механізмі розпізнавання мовлення. Speechy не тільки транскрибує ваші слова, а й записує голос, щоб ви могли пізніше прослухати оригінальний запис. Додаток розпізнає понад 88 мов, зокрема й українську. Оснащений функцією перекладу на будь-яку з доступних мов.
Платформи: iOS
Вартість: базова версія безкоштовна, преміум ⏤ 7,49$ за місяць


Переклад

Scan&Translate ⏤ програма для перекладу, що витягує тексти з будь-яких друкованих джерел: документів, книг, вивісок, інструкцій чи оголошень і дозволяє швидко перекладати їх будь-якою з 90 мов. Усе, що потрібно, ⏤ обрати мову джерела, відсканувати текст і обрати мову, якою хочете перекласти. А функція «Голос» дозволить послухати готовий переклад.
Платформи: iOS та Android
Вартість: базова версія безкоштовна, преміум ⏤ 7,49$ за місяць/39,99$ за рік

SayHi Translate ⏤ голосовий перекладач від компанії Amazon дає можливість користувачам спілкуватися на різних мовах і відразу отримувати переклад. Може стати у пригоді в роботі з іноземцями та на міжнародних проєктах, конференціях, зустрічах тощо. Застосунок можна налаштувати на свій смак, обравши комфортний голос та швидкість перекладу.
Платформи: iOS та Android
Вартість: безкоштовно


Тайм-менеджмент

TickTick ⏤ планер у вашому смартфоні. Підходить для організації роботи, навчання, особистих справ і створення розкладу. Має функцію нагадувань, тому вам не потрібно перевіряти застосунок, щоб нічого не забути. Звірятися зі справами допоможе календар, який представлений у п’ятьма різними видами. Є можливість об’єднувати справи з іншими користувачами: колегами, друзями, сім’єю, одногрупниками або викладачами. Списки можна створювати за категоріями та тегами і виділяти різними кольорами.
Платформи: iOS і Android
Вартість: базова версія безкоштовна, преміум ⏤ 2,99$ за місяць/27,99$ за рік

Asana ⏤ чудовий інструмент для організації командної роботи. Підвищити продуктивність допоможе функція My Tasks, яка дозволяє побачити всі призначені вам завдання та їхні дедлайни  в одному списку. Кожне велике завдання можна розбити на менші,  класифікувати, позначаючи їх різними кольорами або додаючи певні теґи. Всі учасни(ці)ки проєкту можуть залишати коментарі, лайкати, брати участь в обговореннях і стежити за просуванням роботи, що дозволяє комунікувати без використання сторонніх ресурсів.
Платформи: iOS та Android
Вартість: безкоштовно

Авторка: Ольга Гіндес. Коректорки: Марина Кулініч,  Дар’я Кравченко.

[mistape]

Читати також

error: Content is protected !!